• darkblurbg
    Mediator Zuidlaren

 

 

Je zoekt een mediator in Zuidlaren of omgeving. Je hebt besloten te gaan scheiden en wel op een zo goed mogelijke wijze; ook voor de kinderen. De afspraken willen jullie samen maken, zonder dat de rechter hoeft te beslissen. Het liefst wil je dat dit zo snel mogelijk gebeurd omdat je dan weer plannen kunt maken voor de toekomst en verder kan gaan met je leven. Je vind het belangrijk dat het proces zorgvuldig plaatsvindt, zonder losse eindjes. Je zoekt iemand die je ontzorgt en meeneemt door alle te nemen stappen. Belangrijk vind je dat jullie zo harmonisch mogelijk het proces doorlopen.

Zoek je voor je echtscheiding, de beste mediator in Groningen, nabij Zuidlaren die bij je past? Ik hoop dat ik die mediator ben. 

Er zijn veel mediators in en nabij Zuidlaren, dus kijk goed wie aansluit bij jouw wensen. Bekijk deze website.

 

Mediator Zuidlaren

Nabij Zuidlaren in Groningen heb ik jarenlang cliënten bij hun echtscheiding begeleid (honderden, met, en zonder dat er, kinderen bij betrokken waren). Ik heb vroeger als scheidingsadvocaat gewerkt en nu als mediator. Ik ben vaktechnisch goed onderlegd en up to date.  Ik leg je uit welke stappen we moeten ondernemen om tot een vlotte echtscheiding te komen; ik geef aan welke documenten ik van je nodig heb. Ik maak het ouderschapsplan, de alimentatieberekeningen en het convenant. Ik ontzorg je zoveel mogelijk. 

 

Clienten zeggen over mij als mediator:

 

Ze heeft oog voor het op een creatieve en praktische wijze van oplossen van problemen
Gea is empathisch, erg goed in luisteren en analytisch
Mediator Zuidlaren

Gea Bisschop, mediator Zuidlaren

Waarom Kiezen voor Gea Bisschop: Mediator Zuidlaren?

Persoonlijke en snelle oplossingen: Jullie bepalen de afspraken, ik help jullie te begrijpen wat juridisch haalbaar is en bied ondersteuning bij het vinden van praktische oplossingen.

Vertrouwelijkheid: Jullie privacy is gewaarborgd. Alles wat tijdens de mediation besproken wordt, blijft vertrouwelijk.

Kinderen op de eerste plaats: Ik sta voor een oplossing waarbij de belangen van de kinderen centraal staan, zonder het belang van jou als ouder uit het oog te verliezen.

Maatwerk: Elke situatie is anders. Mijn aanpak is gericht op jullie specifieke behoeften en resulteert in duurzame afspraken.

Kosten-efficiënt: Mediation is vaak goedkoper dan een juridische strijd.

Hoe werk ik als mediator? Ik leg het, in het kort, uit:

Kennismaking; tekenen mediation-overeenkomst

Stap 1-Inleidende bespreking: inventariseren welke afspraken er gemaakt moeten worden, jullie wensen hierin en welke documenten ik graag wil ontvangen

Stap 2-het maken van de alimentatieberekening; concept ouderschapsplan; concept convenant.

Stap 3-bespreken van de alimentatieberekening, concept-ouderschapsplan en concept convenant

Stap 4-aanpassen ouderschapsplan en convenant

Stap 5-bespreken aangepaste stukken; ondertekening

 

Hiermee is het mediation-proces afgerond. 

De getekende stukken gaan vervolgens naar de advocaat, waar ik mee samenwerk of naar een eigen uit te kiezen advocaat. De advocaat dient de stukken in bij de rechtbank. Na ontvangst van de uitspraak van de rechter, waarin de scheiding wordt uitgesproken, kunnen jullie een akte van berusting ondertekenen, de echtscheiding kan daarna vlot ingeschreven worden bij de gemeente.

Je hoeft in dit geval dus niet zelf naar de rechter. Als je een minderjarige zoon of dochter hebt van 12 jaar of ouder, dan wordt je kind door de rechter uitgenodigd, om ofwel, schriftelijk ofwel, persoonlijk aan de rechter te laten weten, wat je zoon of dochter vindt van de gemaakte afspraken (ouderschapsplan, de verdeling zorg- en opvoedingstaken). Jullie kind kan zelf beslissen of hij/zij hier wel of geen gehoor aangeven; de post van de rechtbankkomt op het adres waar het kind verblijft, zoals vermeld in het echtscheidingsverzoek.

Een echtscheiding begeleid door een advocaat is aanzienlijk duurder dan begeleiding door een mediator. Als je besluit je scheiding via mediation te doen, kan je terecht bij mij. Ik ben dan wel niet gevestigd in Zuidlaren maar ben op korte afstand makkelijk te bereiken en er is voldoende betaald parkeerplek in de nabije omgeving. En zoals eerder aangegeven, ik heb al honderden scheidingen begeleid door de jaren heen; veel verschillende situaties meegemaakt en opgelost; dus ben zeer ervaren.

Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek, waarbij we ook de kosten kunnen bespreken. Mijn uurtarief is € 100,-- exclusief BTW, dus € 121,-- inclusief BTW. Maar het is ook mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken; ik heb diverse pakketten hiervoor, afhankelijk van de situatie.

 

Contactformulier gratis kennismakingsgesprek