• darkblurbg
 • darkblurbg
  Mediation scheiding
  050-2115140

Mediation scheiding    -      samen scheiden

Voor een goede, zorgeloze en betaalbare begeleiding bij een scheiding zonder losse eindjes

 

Je bent in de situatie beland dat jullie relatie niet meer werkt en dat jullie uit elkaar gaan. Hoe moet je dit aanpakken? 

Hoe zou het voor je zijn:

 • Als je met een tevreden gevoel terug kijkt op het scheidingstraject; waarbij je ervan uit gaat dat jullie samen de afspraken hebben gemaakt en je hieraan zult houden.
 • Dat het voor de kinderen zo goed mogelijk is geregeld. Dat er goede afspraken staan vermeld in het ouderschapsplan waarin veel voor de toekomst is afgesproken, zodat er voor ieder duidelijkheid en zekerheid is.
 • Als je weet hoe je er financieel gezien uitkomt. Je je toekomst kan opbouwen zonder nare verrassingen achteraf over niet geregelde zaken.
 • Je kunt accepteren dat jullie partner-relatie is afgerond en dat jullie altijd samen de ouders blijven van jullie kinderen. De ouder-relatie blijft.

 

Als jij lijkt op de meeste cliënten die ik spreek dan is de kans groot  dat je:

 • -nu geen zekerheid voelt en een onzekere toekomst ziet
 • -je je zorgen maakt om de kinderen; hoe gaan zij om met het feit dat hun ouders uit elkaar gaan; hoe gaat het op school; kunnen ze wennen aan 2 huizen; kan één van ons het oude huis blijven bewonen.
 • -nu een slechte relatie hebt, dat wil je niet meer (of je relatie is voltooid of je bent uit elkaar gegroeid)
 • -verdrietig bent omdat je bezig bent met het afsluiten/verwerken van jullie relatie als partners
 • -graag weer zekerheid wil; plezier ervaren; ergens naar uitzien; een toekomst opbouwen

Is dit herkenbaar voor je?

 

Je twijfelt wie je moet inschakelen.

Je wil niets liever dan dat de scheiding vlot; met een acceptabele uitkomst zal verlopen, waarbij  de kinderen belangrijk zijn

 

Ik, mediation Groningen scheiding , kan je hierbij helpen

Ik begeleid je persoonlijk bij het scheidingstraject. Met al je (juridische) vragen kan je bij mij terecht

Ik kan helpen om het resultaat, een vlotte scheiding zonder losse eindjes, te bereiken. Ik heb al ruim 20 jaar ervaring met het begeleiden van stellen door de complexe materie dat scheiden nu eenmaal met zich meebrengt. Ik neem je stap voor stap bij de hand om het resultaat te krijgen dat je wil; met veel aandacht voor de kinderen

Mijn carrière ben ik in 1994 begonnen als scheidingsadvocaat, waarbij ik veel/honderden stellen heb geholpen met scheiden op gemeenschappelijk verzoek, dus dat samen de benodigde afspraken werden gemaakt. Deze afspraken werden vervolgens door de rechter bevestigd. Scheiden zonder strijd, vond ik prettig te begeleiden en ik besloot mijn carrière te vervolgen als scheidingsmediator, zodat ik nu geen procedures meer voer voor de rechter. De stellen die ik heb geholpen vertelden mij dat ze mijn persoonlijke, oplossingsgerichte aanpak fijn vonden. Ze voelden zich gehoord in hun wensen. Ze voelden zich gesteund en konden vol vertrouwen het door hun gewenste resultaat tegemoetzien.

 

Je twijfelt nog om mij in te schakelen?

 

Je zit met vragen als:

 • Gaan we SAMEN SCHEIDEN of ieder met een aparte hulpverlener? Wat is de juiste manier voor ons?
 • Hoe voorkom ik een vechtscheiding
 • Wat moet er voor de kinderen geregeld worden. Hoe kan ik de kinderen zoveel mogelijk helpen om aan de nieuwe situatie te wennen; waar moet ik op letten
 • Hoe kan ik voor zorgen dat alles goed afgerond wordt en dat er later geen problemen ontstaan
 • Hoe kan ik de huidige situatie zo goed mogelijk afronden en verder gaan met mijn leven
 • Ik wil verder met mijn leven, mij op nieuwe dingen richten en weer naar de toekomst kijken, hoe bereik ik dat
 • Hoe moet ik financieel verder

Deze vragen zullen we bespreken in het traject.

Wil je eerst even kennismaken? Plan een gratis kennismakingsgesprek met z’n beiden bij Mediation scheiding Groningen.

Het is mogelijk om zelf een datum/tijdstip in mijn agenda te reserveren:

gratis kennismakingsgesprek

of

050-2115140

 

Wat kost een scheiding?

Je zult je afvragen  hoeveel scheiden met een mediator kost. Hieronder heb ik mijn aanbod vermeld, zowel als vaste prijs of op uurtarief:

 

Mijn aanbod

Mediation scheiding    - samen scheiden - het traject voor:

 • Echtscheiding
 • Ontbinding geregistreerd partnerschap
 • Scheiding van tafel en bed
 • samenwoners

Dit traject is het meest geschikt als je niet in aanmerking komt voor overheidssubsidie/ een toevoeging. Je bent daardoor genoodzaakt om de scheidingsmediator volgens haar geldende  uurtarief te voldoen.

 

Ik bied een   scheidingspakket aan . (vermelde bedragen zijn exclusief BTW)

Wat krijg je:

Een basistraject van 3 sessies van 45 minuten online via zoom of op kantoor

 • In de eerste sessie inventariseren we over welke items er een beslissing genomen moet worden en welke wensen jullie hebben.
 • Ik zend vervolgens enkele lijsten waarop ik heb vermeld welke gegevens/stukken ik nodig heb om het convenant op te stellen; de alimentatie te berekenen; de verdeling correct te noteren.
 • Na ontvangst van de stukken zorg ik dat je op korte termijn het concept-scheidingsconvenant krijgt. Dit is een discussiestuk in de 2e sessie.
 • De aanpassingen van het convenant bespreken we in de 3e sessie.
 • Nadat er overeenstemming is maak ik de inhoud van het scheidingsconvenant definitief, zodat deze getekend kan worden
 • Heb je meer begeleiding nodig dan kunnen we afspreken dat je extra uren afneemt. Mijn uurtarief is, in dit geval, € 121,-- inclusief BTW. Dus voor ieder van jullie € 60,50.

 

dit basistraject kan uitgebreid worden:

 

 • De module ontbinding rechtbank en module griffierecht kunnen jullie afnemen. Ik zorg dan voor een advocaat uit mijn circuit die de scheiding bij de rechtbank indient en het scheidingsverzoek opstelt.
 • Het is ook mogelijk dat je zelf een advocaat wil zoeken.
 • Bij het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank moeten uittreksels meegezonden worden, deze zijn voor jullie kosten en kunnen jullie zelf opvragen. Ik zal exact aangeven welke uittreksels de rechtbank wenst te ontvangen.

WANNEER KUN JE STARTEN:

Na jouw contactopname kun je in de meeste gevallen binnen 2 weken starten met jouw traject. Een kennismakingsgesprek kan meestal al binnen enkele dagen gepland worden.

onderaan deze pagina zie je mijn tarieven (excl. BTW)

 

Deze tarieven  zijn te vermeerderen met advocaatkosten en griffierechten en uittreksels

Mijn algemene voorwaarden vind je elders op de website en wel op de contactpagina evenals mijn privacy en cookiesbeleid

 

 

Je weet het nog niet of je mij zult  inschakelen?

Misschien kan ik je helpen bij je keuze.

mediation Groningen scheiding

Gea Bisschop, mediator Groningen

scheidingsmediator

Scheiden met kinderen

kinderalimentatie, partneralimentatie berekenen

050-2115140 mediator Groningen

ouderschapsplan, zorg- contactregeling

Je ziet advertenties van gratis of laag geprijsde hulp.

Dit geldt voor lage inkomens die in aanmerking komen voor een toevoeging/overheidssubsidie.

Dan is dit vaak een online traject met weinig begeleiding. Wil je (meer) begeleiding dan moet je hier extra voor betalen.

Mijn aanbod is juist aantrekkelijk voor diegenen die (net ) een te hoog inkomen hebben (of vermogen) om voor een toevoeging in aanmerking te komen.

In dit geval betaal je de scheidingsbegeleider volgens het uurtarief of pakkettarief.

Mijn uurtarief is slechts € 121,-- exclusief BTW, dus € 146,--inclusief BTW. en mijn pakkettarief (exclusief BTW) kan je hier onderaan de pagina zien

Je ziet aanbieders van een pakketprijs welke er aantrekkelijk uitziet.

Vaak is dit van een hulpverlener met een mediationopleiding en misschien nog een vervolgcursus scheidingen. Veelal vragen ze ook advies aan een scheidingsadvocaat.

In een blog heb ik uitgelegd wat het verschil is in aanbod door mediator en advocaat.

Tevens heb ik aldaar aangegeven waarom mijn aanbod aantrekkelijker is.

Dit is met name gebaseerd op mijn ruime ervaring als scheidingsspecialist (20+ jaar als scheidingsadvocaat) in (véle honderden) echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek.

 

Jarenlange ervaring als familierecht advocaat en wel sedert 1994; dus de kennis en kunde van de dure advocaat.  Op mijn kantoor destijds, werkten meerdere advocaten waardoor ik mij sedert het jaar 2000 enkel op familiezaken kon richten; daarvoor deed ik de algemene praktijk.

Ik ben eind 2021 gestopt in de advocatuur. Ik mag nu de titel advocaat niet meer voeren. Echter ik heb natuurlijk nog wel steeds dezelfde kennis en kunde.

Het is mij opgevallen dat het vaak voorkomt dat een hulpzoeker (net) niet in aanmerking komt voor een overheidssubsidie/toevoeging en dus volgens het uurtarief een deskundige moet inschakelen. Bij scheiden komen er al zoveel kosten op je af, je wilt dan toch besparen.

Echter je bespaart alleen als je écht goede hulp inschakelt. Goedkoop kan soms duurkoop zijn.

 

Als scheidingsadvocaat heb ik vele (honderden) echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek behandeld. In overleg maakten we het ouderschapsplan en het convenant. Dit in gesprekken met z’n drieën of in 4 gesprekken als de ander ook een eigen advocaat had.

Dus hoewel ik geen gecertificeerd mediator ben, heb ik al vele jaren in de praktijk mediation werkzaamheden  uitgevoerd. In 1994 bestond het beroep scheidingsmediator nog niet. Ik heb in 2000 de vFas-opleiding gedaan.

Mijn jarenlange ervaring met echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek: in het gezamenlijk bespreken en tot stand brengen van afspraken, welke neergelegd worden in een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant, is naar mijn mening even waardevol als een certificaat. Ik ben ervaringsdeskundige. In het kader van de verplichte permanente opleiding in de advocatuur heb ik diverse cursussen gevolgd betreffende familie mediation.

Hiernaast heb ik proceservaring, heb altijd de jurisprudentie bijgehouden en kan op basis daarvan inschatten hoe de rechter zal oordelen als een kwestie aan hem/haar in een procedure wordt voorgelegd.

Met mij heb je dus de gespecialiseerde kennis van een familierechtadvocaat en als zijnde ervaringsdeskundige, de skills van een mediator.

Jullie hebben de bereidheid te proberen er samen uit te komen. Ik leg uit welke stukken ik nodig heb en vertel waar je recht op hebt. Jullie zelf geven aan waartoe je bereid bent.  Bij een scheiding met kinderen hou ik de belangen van de kinderen (voor jullie) in de gaten omdat je soms niet weet welke uitwerking een beslissing kan hebben en tevens dat overal aan wordt gedacht.

Dit alles voor de vergoeding van een jurist. (ik voer geen procedures meer omdat ik geen advocaat meer ben)

Mijn uurtarief is € 100,-- inclusief BTW. Ik bied een aantal pakketten aan voor scheiding, ouderschapsplan, alimentatie e.d.

De gesprekken zijn telefonisch of per beeldbellen/zoom.

Als scheidingsspecialist zal ik mij ervoor inspannen ervoor te zorgen dat ik je begeleid door alle mogelijkheden om tot een oplossing te komen, duidelijk maak in begrijpende taal, wat je kan verwachten. Door mijn jarenlange ervaring als begeleider van gezamenlijke scheidingen heb ik allerlei problemen naar tevredenheid kunnen oplossen voor de cliënten. Met name het in onderling overleg naar houdbare oplossingen zoeken. Het streven is dat je uiteindelijk op een min of meer nare misschien stressvolle tijd terugkijkt en ervan overtuigd bent dat je de best mogelijke hulp hebt gehad zodat je verder kan met je leven. Ik heb volle aandacht voor je vragen en emoties.

OUDERS SCHEIDEN

mediator €1500,-- ex BTW

inclusief:

 • ouderschapsplan
 • berekening kinderalimentatie
 • scheidingsconvenant
 • regeling wel/niet partneralimentatie
 • 3 gesprekken van max 45 min
 • correspondentie

ECHTSCHEIDING

mediator €1200,-- ex BTW

inclusief:

 • scheidingsconvenant
 • regeling wel/niet partneralimentatie
 • 3 gesprekken van max 45 min
 • correspondentie