• darkblurbg

Echtscheiding

Kinderalimentatie

Beëindiging samenleving

Ontbinding geregistreerd partnerschap

Omgangsregeling

 

 

 

Heb je een vraag over echtscheiding, ouderschapsplan, kinderalimentatie, partneralimentatie, omgangsregeling, verdeling, dan kan je deze voorleggen aan een ervaren familierechtspecialist in een gratis kennismakingsgesprek (max. 20 minuten) 

Graag wel vooraf telefonisch of per mail contact opnemen voor het vastleggen van de dag en het tijdstip.

 

 

 

 

 

Hiervoor heb ik aangegeven welke onderwerpen ik uitvoerig behandel op de desbetreffende pagina.

- echtscheiding

-kinderalimentatie

-gezag

-beeindiging samenleving

-ontbinding geregistreerd partnerschap

-omgangsregeling

 

In mijn blogs heb ik nog diverse deelonderwerpen behandeld.

 

Je kan op de volgende paginas mijn aanbod lezen, welk probleem ik voor je kan aanpakken, op welke wijze, welke resultaat te verwachten valt en voor welke kosten.

aanbod scheiding

-echtscheiding 

-scheiding van tafel en bed

-ontbinding geregistreerd partnerschap

 

aanbod kinderalimentatie

-Vaststellen van kinderalimentatie voor de eerste keer (kort nadat je uit elkaar bent gegaan)

-Wijzigen kinderalimentatie; 

 

aanbod uiteengaan                     

van samenwoners met samenlevingscontract en samenwoners zonder samenlevingscontract. Als er kinderen betrokken zijn opstellen ouderschapsplan en berekening kinderalimentatie

 

 

Het mediationproces

Het mediationproces begint meestal met een intakegesprek, waarin jij en je ex-partner de kans krijgen om je situatie en wensen te bespreken met de mediator. De mediator zal je informeren over de regels en principes van mediation en zal uitleggen wat je kunt verwachten tijdens het proces. Vervolgens zal de mediator met jullie samenwerken om een agenda op te stellen, waarin de belangrijkste kwesties die moeten worden besproken worden vastgelegd.

Tijdens de daaropvolgende sessies zal de mediator een veilige en respectvolle omgeving creëren waarin jullie vrij kunnen communiceren en naar elkaar kunnen luisteren. De mediator zal je helpen om jouw standpunten en belangen duidelijk te maken, en zal je stimuleren om actief te luisteren naar de standpunten en belangen van jouw ex-partner. Door te zoeken naar gemeenschappelijke grond en creatieve oplossingen, zal de mediator jou begeleiden naar een overeenkomst die voor beide partijen acceptabel is.

De rol van een mediator in het bevorderen van communicatie en samenwerking

Een van de belangrijkste taken van een mediator is het bevorderen van effectieve communicatie en samenwerking tussen stellen. Vaak is de communicatie tussen ex-partners na een scheiding gespannen en emotioneel geladen. De mediator helpt stellen om hun emoties te beheersen en zich te concentreren op het vinden van oplossingen. Door actief luisteren, het stellen van verhelderende vragen en het faciliteren van constructieve gesprekken, kan de mediator de communicatie tussen jullie verbeteren.

Daarnaast kan de mediator helpen bij het identificeren en omgaan met onderliggende conflicten en emotionele blokkades. Door ruimte te bieden voor het uiten van emoties en het erkennen van elkaars perspectieven, kan de mediator de basis leggen voor een meer respectvolle en gezonde communicatie in de toekomst. Dit is vooral belangrijk als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, omdat het hebben van een goede communicatie en samenwerking als co-ouders essentieel is voor het welzijn van de kinderen.