• darkblurbg

Uitelkaar?

Jullie hebben samen kinderen en bent kortgeleden uitelkaar gegaan?

Of

zijn jullie al langer uitelkaar en wil je de eerder vastgestelde kinderalimentatie herberekenen?

 

Ik bespreek hieronder mijn aanbod voor beide situaties

hoeveel alimentatie moet ik betalen?

Vaststellen kinderalimentatie

Zijn jullie net uitelkaar en hebben jullie geen idee hoe jullie de financiële afspraken rondom je kind moet maken? Of als jullie al een voorlopige afspraak hebben gemaakt, maar toch de zekerheid wil hebben of dit bedrag wettelijk juist is?

Ik kan jullie hierbij helpen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring met alimentatie berekenen. Ik heb eerst gewerkt als scheidingsadvocaat en veel procedures gevoerd in de strijd van ouders om een juist bedrag aan alimentatie vast te stellen. Degene die alimentatie ontvangt wil een zo hoog mogelijk bedrag en degene die moet betalen wil een lager bedrag.

Als advocaat zag ik de strijd tussen ouders en de invloed hiervan op hun kind. Het werd duidelijk dat het voor de verhouding tussen ouders, en met hun kind hierdoor behoorlijk verpest werd. Ik ben me meer gaan richten op bemiddeling, waarbij de strijd zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Het blijft natuurlijk dat de ene zoveel mogelijk en de ander zo weinig mogelijk wil betalen. Maar laten we naar jullie kind kijken. Tijdens jullie relatie was het immers geen punt om financieel voor je kind te zorgen. Nu jullie uit elkaar zijn moet ieder van jullie ook financieel voor jullie kind zorgen.

Als de alimentatie correct wordt berekend is het resultaat dat er genoeg geld voor je kind is om te genieten en dat jezelf voldoende overhoudt om van te leven; dit geeft rust in je hoofd omdat je weet dat je het juiste doet voor je kind.

Laat mij je helpen bij de alimentatieberekening, zodat jij er zeker van bent dat je het juiste bedrag gaat betalen. Ik heb al meerdere decennia ervaring met het maken van alimentatieberekeningen en het voeren van procedures. Je kan ervan uitgaan dat mijn kennis up-to date is

Je kunt er met een gerust hart vanuit gaan dat ik je zal helpen om het beste resultaat voor je te behalen. Als mediator bespreek ik met jullie samen mijn berekening. Het resultaat zal zijn dat jullie het samen eens zullen worden over het bedrag aan kinderalimentatie, waardoor jullie onderlinge verhouding niet verpest word door eindeloze rechtszaken over geld, rechtszaken kosten veel geld; dit geld kan naar mijn mening beter besteed worden aan de kinderen dan aan een onderlinge strijd. Het uitgangspunt is dat jullie kind krijgt waar het recht op heeft.

 

Mediation Groningen   Scheidingsmediation Groningen

Gea Bisschop, mediator in Groningen

herberekenen kinderalimentatie

Als je lijkt op de meeste ouders die ik spreek, dan is de kans groot dat je op deze pagina bent beland omdat je de kinderalimentatie wil wijzigen wegens allerlei veranderingen.

* Een poos geleden is het bedrag van de kinderalimentatie vastgesteld.

 • Of jullie hebben zelf een bedrag afgesproken;
 • of met behulp van een mediator of advocaat hebben jullie een bedrag berekend
 • of de rechter heeft in een procedue het bedrag vastgesteld.

Het leven staat niet stil; er zijn allerlei veranderingen geweest in de laatste tijd, zoals:

 • een ander inkomen
 • of je hebt nog een kind gekregen
 • of de omgangsregeling is veranderd.

Je merkt daarnaast dat het leven duurder is geworden en dat je niet meer zoveel met je geld kan doen als vroeger. Dit hindert je in het opbouwen van je nieuwe leven en het levert je stress op om te kijken hoe je rond komt met je geld.

Herken je dit?

 

Je wil graag meer geld voor jezelf maar je wil ook dat je kind voldoende heeft om het leven te leiden zoals je kind gewend was. Maar ook wil je dat het, voor jouw gevoel, een eerlijk bedrag aan alimentatie is. Je wil een ander bedrag aan kinderalimentatie.

 

Hoe zou het voor je zijn als:

-Je jouw draagkracht voor kinderalimentatie gelijk over al je kinderen kan verdelen, zodat je jongste kinderen evenveel besteed kan worden als voor de oudsten.

-Je niet meer de stress hebt of je deze maand wel rond kan komen. Geen zorgen meer of er geld is voor vakantie of een pretpark. Je toekomst ziet er rooskleurig uit.

-je relaxed bent omdat je geen geldzorgen hebt en je relaties hierdoor beter worden. De stemming in je gezin is beter en voelt meer tevreden en blij

-de relatie met je ex en je kinderen niet geleden heeft onder je wens om de alimentatie te veranderen. Je dus niet meer bang hoeft te zijn voor gedoe om geld. Blij dat jullie begrip opbrachten voor elkaars standpunten.

 

Ik kan je helpen met herberekenen kinderalimentatie, om dit resultaat te bereiken.

Want een goed advies stelt je in staat om stappen te zetten. Het geeft je handvatten, haalt je uit je vicieuze cirkel. Je kunt weer door.

Ik ben een ervaren mediator in alles wat bij scheiding aan de orde is. Zo ook kinderalimentatie berekenen en wijzigen. In mijn jaren als scheidingsadvocaat (20 jaar) heb ik veel (honderden) alimentatieberekeningen gemaakt en alimentatieprocedures gevoerd. Ik heb dus veel kennis en ervaring en weet hoe de rechter erover denkt.

Als scheidingsadvocaat heb ik gemerkt dat een procedure de verhoudingen/relaties op scherp zetten en dat dit vaak ook neerslaat op het kind. Ik heb besloten geen procedures meer te voeren maar in het belang van het kind te proberen in overleg tot een alimentatiebedrag te komen. Ik ben gestopt met mijn werk als advocaat en werk nu als mediator/bemiddelaar.

 

 

Als je hulp nodig hebt kan je mij inschakelen of eerst een gratis kennismakingsgesprek boeken.

Als we hebben kennisgemaakt en je besluit mij in te schakelen zal ik onze afspraken schriftelijk bevestigen,  we bespreken de situatie, ik leg jullie de regels omtrent wijziging en alimentatieberekening in eenvoudige taal uit. Ik heb volle aandacht voor jullie standpunten en maak de berekeningen.

Ik ben onpartijdig en bemiddel in jullie standpunten en geef aan welk bedrag de rechter ongeveer zal berekenen. Als we hier samen uitkomen bespaart het jou waarschijnlijk veel geld door het voorkomen van een dure procedure.

 

Aanbod alimentatie wijzigen of voor het eerst vaststellen:

 

Pakket:

-Opdrachtbevestiging

-bespreking ongeveer 30 minuten om situatie te schetsen en de standpunten bespreken

-opvragen benodigde stukken zoals financiële stukken en eventueel ouderschapsplan en/of beschikking

-behoefteberekening en draagkrachtberekening van iedere ouder

-bespreken van de berekeningen ongeveer 30 minuten

 

Prijs

 • Kinderalimentatie berekenen: €75,-- excl. BTW per persoon
 • Kinderalimentatie berekenen 1 ouder is ondernemer: €125,-- excl BTW
 • Kinderalimentatie samengesteld gezin €125,-- excl BTW

 

Voorbeeld 3 situaties:

-ieder van jullie betaalt:€ 75,-- excl BTW.

-Als 1 van jullie ondernemer is (de berekening is dan anders) en de ander niet, dan is de prijs € 125,-- excl BTW en € 75,-- excl. BTW

Als ieder van jullie een samengesteld gezin heeft, dan moet van partner ook een draagkrachtberekening gemaakt worden de prijs is dan: € 125,-- excl. BTW voor samengesteld gezin. Dus ieder van jullie betaalt dan €125,-- excl. BTW.

 

Uurtarief

Wil je niet aan een vaste prijsafspraak vastzitten? Dan kunnen we volgens mijn uurtarief werken, dat is €100,-- excl. BTW per uur, dus € 121,-- per uur, inclusief BTW

 

Vervolg aanbod:

Als jullie het bedrag aan kinderalimentatie overeengekomen zijn, is het goed een beslissing te nemen over eventuele vervolgstappen. Ik zal deze beslissing en vervolgstappen schriftelijk aan jullie bevestigen.

Mogelijkheid:

-het afgesproken bedrag staat in de brief waarin ik jullie afspraak bevestig. Het afgesproken bedrag wordt daarna elke maand op tijd betaald, bij vooruitbetaling en jaarlijks geïndexeerd.

-het afgesproken bedrag wordt in een vaststellingsovereenkomst neergelegd:€ 75,-- excl. BTWper persoon

-in aanvulling op het ouderschapsplan wordt een overeenkomst wijziging ouderschapsplan opgesteld:€75,-- excl. BTW per persoon.

-als er een wijziging is van een eerdere uitspraak van de rechter, dan moeten er goede afspraken gemaakt worden ofwel in een vaststellingsovereenkomst ofwel een wijziging van de beschikking.

*Bij wijziging beschikking kosten € 150,-- excl. BTW per persoon en € 157,-- per persoon aan griffiegeld (kosten rechtbank) Hiervoor wordt een advocaat ingeschakeld om het verzoekschrift bij de rechtbank in te dienen.

 

 

Ik vertel je over een klant van mij en het resultaat dat hij heeft behaald na mijn hulp

Arie heeft mij ingeschakeld om een leefbare alimentatieplicht voor zijn oudste kinderen te krijgen. Hij heeft 2 kinderen uit zijn eerste huwelijk waarvoor jaren geleden alimentatie is vastgesteld op een bedrag welke hij toen kon dragen. Hij heeft een nieuwe liefde en samen met haar een kind, hun tweede is op komst. Zijn nieuwe echtgenote heeft ook 2 kinderen.

Het lukt het nieuwe gezin nauwelijks om rond te komen en dan komt er binnenkort ook nog een baby.

We hebben aan zijn ex-vrouw een voorstel gedaan tot verlaging van de alimentatie. Hier was ze niet blij mee. Uitgelegd dat Arie recht heeft op een nieuw leven en dat al zijn kinderen evenveel recht hebben op een plezierig leven en dat het ene kind niet voorgetrokken kan worden op het andere.

Over en weer zijn voorstellen gedaan voor een bedrag. Uiteindelijk zijn er nieuwe draagkrachtberekeningen gemaakt waarbij rekening is gehouden met alle kinderen.

Arie was blij met mijn hulp. Hij voelde zich gesteund door mij, vertelde hij, want het is toch moeilijk om te zeggen dat je minder voor je oudste kinderen wil betalen. Maar hij moest ook voor zijn jongste kinderen kunnen zorgen. Nu weet hij dat hij zo goed mogelijk financieel zorgt voor al zijn kinderen en ook nog zelf geld overhoud om van te leven.

Hij vertelde mij dat hij blij was dat in overleg een verandering is gekomen in het alimentatiebedrag voor zijn oudste kinderen. Hij vond dat ik goed naar hem heb geluisterd om erachter te komen wat hij nou echt wilde. Wel betalen voor zijn oudste kinderen maar dit moest wel rechtvaardig zijn tegenover de jongsten.

Hij en zijn samengesteld gezin hebben nu weer de mogelijkheid, met vertrouwen, vooruit te kunnen kijken in de wetenschap dat het nu financieel goed geregeld is.

Dit is wat klanten zeggen over mijn begeleiding:

Eerlijk en praktisch, duidelijke uitleg, toegankelijk en persoonlijk.

 

Ik ben blij dat jij mij geholpen hebt, je bent begripvol en hebt mij goed laten nadenken. Ben blij dat we er samen zijn uitgekomen

 

Rita en Henk hebben mijn hulp ingeschakeld toen ze net uitelkaar waren. Voor hun zoontjes van 2 en 6 jaar moest iets geregeld worden. Henk vond dat ik hem eerlijk heb duidelijk gemaakt welke rechten en plichten als vader heeft. Hij was blij met de uitleg van de berekening, al zijn vragen werden geduldig beantwoord. Hij zei dat hij veel vertrouwen in mij voelde. Rita en Henk zijn het eens geworden over de kinderalimentatie.

Aarzel je nog of je mij zult inschakelen? of heb je een andere vraag? Ik zal een aantal veelgestelde vragen hieronder beantwoorden

Ik kan proberen de alimentatie zelf te berekenen. Dat klopt, maar alimentatie berekenen is maatwerk. Er zijn eenvoudige situaties; maar er kunnen ook complexe situaties zijn. Bijvoorbeeld Als 1 van beiden ondernemer is, of er is sprake van een samengesteld gezin dan is het erg moeilijk dit zelf uit te rekenen. Bij eenvoudige rekenprogramm’a’s te vinden via google worden deze situaties ook altijd uitgesloten.

 

 

 

Wil je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? 

mediator Groningen

050-2115140