• darkblurbg
 • darkblurbg
  scheidingsmediator
  geen vechtscheiding maar samen scheiden
 • darkblurbg
  Mediation Groningen

                                                Mediation Groningen

20+ jaar ervaring; voor goedkoop en zorgeloos scheiden

 

Hallo, ik ben Gea Bisschop en begeleid stellen om in harmonie tot acceptabele, werkzame afspraken te komen in het mediationtraject.                                                         

                                

MEDIATOR GRONINGEN: SCHEIDING - geen vechtscheiding

 

Op 18 maart 1994 ben ik, als ondernemer, begonnen met mijn droombaan: advocaat familierecht, hierbij kon ik mensen helpen en bijstaan in hun meest kwetsbare moment.

De laatste jaren van mijn werk als familierechtadvocaat merkte ik, dat mijn voorkeur steeds meer uitging naar bemiddeling; het vermijden van vechtscheiding, het werken met cliënten die graag gezamenlijk tot een oplossing wilden komen waarbij rekening gehouden wordt met elkaars belangen en zéker de belangen van de kinderen voorop staan.

Voor de kinderen is het beter in overleg de afspraken te maken, zodat zij weten dat hun ouders achter de afspraken staan.

 

Als mediator in Groningen zal ik mij er sterk voor maken ervoor te zorgen dat ik je begeleid door alle mogelijkheden om tot een oplossing te komen; dit aan je duidelijk maak in begrijpelijke taal, zodat je weet wat je kan verwachten.

Door mijn jarenlange ervaring als bemiddelaar bij gezamenlijke scheidingen heb ik allerlei problemen naar tevredenheid kunnen oplossen voor mijn cliënten. Met name het in onderling overleg naar houdbare oplossingen zoeken. Het streven is dat je uiteindelijk op een min of meer nare misschien stressvolle tijd terugkijkt en ervan overtuigd bent dat je de best mogelijke hulp hebt gehad zodat je verder kan met je leven. Ik heb volle aandacht voor je vragen en emoties.

Als scheidingsspecialist en personen- en familierechtspecialist begeleid en adviseer ik over (echt)scheidingen, verdelingen, afwikkeling huwelijkse voorwaarden maar ook over kinderalimentatie, partneralimentatie, gezag en omgang, ouderschapsplan.

Als mediator begeleid ik bij het afwikkelen van jouw scheiding of andere problemen op het gebied van familierecht.

Ik vind een goede relatie met mijn cliënt belangrijk en ben betrokken.  Ik probeer het juridisch vakjargon zoveel mogelijk te vermijden en zo duidelijk mogelijke begrijpelijke uitleg te geven

Om de kosten voor je zo laag mogelijk te houden, bied ik ook mijn werkzaamheden online aan. Besprekingen per telefoon of zoomverbinding. Dit bespaart reiskosten en tijd en ik hoef geen dure/indrukwekkende ontvangstruimte te hebben.

                              echtscheiding scheiden scheiding scheidingsmediation uit elkaar gaan,         zeer ervaren en goede advocaat echtscheiding alimentatie    

In december 2021 heb ik besloten te stoppen met mijn werkzaamheden als advocaat en werk nu als MEDIATOR in Groningen

 

Wil je een oriënterend, gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek ? Je kan deze zelf in mijn agenda plannen.

 

MEDIATOR GRONINGEN

Het éénmanskantoor, Advieskantoor Familierecht 050, geeft de mogelijkheid je op een voortvarende, adequate en persoonlijke manier bij te staan in een vaak moeilijke fase van je leven. Het gaat vaak om grote persoonlijke of financiële belangen, die bepalend kunnen zijn voor je toekomst. Het is daarom van belang dat je wordt bijgestaan door een specialist die je begrijpt en met je meedenkt, maar die ook kritisch durft te zijn als dit nodig is.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik welke opties je hebt om tot een duurzame oplossing te komen en hoe je die het beste kan bereiken.

 

 

Onmisbare hulp bij scheiding

Als je gaat scheiden ga je door een emotionele rollercaoster, door emoties kan het lastig zijn om het geheel te overzien. Het is dan fijn om een checklijst te hebben van de 11 stappen die je moet doorlopen om tot scheiding te komen. Je kan deze checklist gratis van mij krijgen, zodat je de stappen overzichtelijk op een rijtje hebt

Ja, ik wil graag de checklist

 

Aanbod

Ik behandel geen zaken op basis van toevoeging / pro deo.

Voor diegenen die niet voor een toevoeging in aanmerking komen maar het uurtarief van de specialist moeten voldoen heb ik de mogelijkheid van een scheidingspakket op vast tarief. Dit zowel voor scheiding met kinderen als scheiding zonder kinderen.

Zo weet je welke kosten je moet maken om tot de scheiding te komen en hebt zelf in de hand of er extra hulp/uren moeten worden afgenomen. (de bedragen zijn exclusief BTW)

Mijn aanbod

Plan je gratis kennismakingsgesprek :

Werkwijze als mediator

ik help je om duidelijke afspraken te maken over o.a.  de kinderen,  de verdeling van bezittingen en schulden en de berekening van alimentatie.

Je hebt de bereidheid samen tot afspraken te komen.

Als jullie samen mij inschakelen kan ik je adviseren en je mogelijkheden voorleggen, waar jullie misschien niet aan hebt gedacht.

Ik controleer of er niets vergeten wordt en laat jou weten welke rechten en plichten je hebt en help jullie samen te onderhandelen. De afspraken worden op juridisch correcte wijze in het (echt)scheidingsconvenant neergelegd. Dit convenant wordt tesamen met het ouderschapsplan en echtscheidingsverzoek naar de rechter gezonden. Als de rechter de echtscheiding heeft uitgesproken zullen we ervoor zorgen dat de scheiding in de registers van de burgerlijke stand wordt ingeschreven. Ik herinner jou eraan dat je de pensioenformulieren zo snel mogelijk moet invullen en indienen bij de diverse pensioenverzekeraars; in ieder geval binnen 2 jaar.

Het is fijn een deskundige te hebben, zoals een scheidingsspecialist, die de juiste stappen neemt, zodat je later geen onaangename “verassingen” krijgt.

Ik ben er exact van op de hoogte van wat geregeld moet worden en op welke wijze dit bereikt kan worden. Zeker voor complexere situaties zoals een eigen bedrijf; afwikkeling huwelijkse voorwaarden; groot vermogen e.d. is het belangrijk goede begeleiding te hebben van een deskundige.

 

Naast het verlenen van hulp bij de totstandkoming van scheidingen adviseer ik op het gebied van familierecht, zoals bijvoorbeeld alimentatie, contact/omgangsregeling, verdeling, opstellen ouderschapsplan, convenant, een second opinion geven enz. tevens begeleiding bij scheidingen, zoals echtscheiding, scheiding van tafel en bed, ontbinding huwelijk na scheiding van tafel en bed, ontbinding geregistreerd partnerschap, uiteengaan samenlevers. 

 

Mijn vroegere werk als advocaat 

In 1994 ben ik gestart met mijn eigen advocatenkantoor; 18 maart 1994 ben ik beëdigd.   Nadat er 2 andere advocaten aan het kantoor verbonden waren, heb ik me louter en alleen op het rechtsgebied personen- en familierecht gericht; daar zat mijn passie, daar kon ik de mensen in hun meest kwetsbare positie helpen en zorgen voor een zo goed mogelijke uitkomst uit een situatie die er veelal ongevraagd was gecreëerd. Dus werkte is als familierecht advocaat.

In 2002 heb ik volledig deelgenomen aan de opleiding van de voorloper van de vFas. Als scheidingsadvocaat heb ik véle honderden (tegen de duizend) echtscheidingen begeleid in Noord-Nederland zoals in Groningen stad en provincie; Drenthe en enkelen in Friesland; meestal op gezamenlijk verzoek. Maar indien nodig ook op eenzijdig verzoek waarbij ik mij volledig inzette om de beste uitkomst voor mijn client te behalen. In mijn praktijk gaat het om maatwerk. De wet is voor iedereen hetzelfde maar elke familiesituatie is verschillend.

 

Bij een echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek kwam in overleg:

 • het ouderschapsplan tot stand;
 • tot een afgesproken bedrag aan alimentatie (aan de hand van een correcte alimentatieberekening volgens de normen van de gerechten)
 • en werd de verdeling/afwikkeling huwelijkse voorwaarden correct in een scheidingsconvenant vastgelegd.

Soms kwam het voor dat het overleg wat stroever verliep en dat de ander een eigen advocaat inschakelde. We trachtten dan met 4-gesprekken tot juridische afspraken te komen, waarna de stukken, in overleg tussen de advocaten, aan de rechtbank werden voorgelegd.

Dus hoewel ik geen moderne gecertificeerd mediator ben, heb ik al ruim 20 jaar in de praktijk mediation werkzaamheden uitgevoerd ( met diverse korte mediation-cursussen opgefrist/onderhouden door de jaren heen). In 1994 bestond het beroep scheidingsmediator nog niet.

 

 

 

Geregeld plaats ik nieuwe blogs, tips en nieuwtjes. Wil je deze gebundeld een per maand ontvangen?. Meld je aan.

scheiden met kinderen

Afspraak maken met dé specialist

 

 

 

050-2115140

gratis kennismakingsgesprek