• darkblurbg

Scheidingsspecialist                                                Mediation Groningen

20+ jaar ervaring; voor goedkoop en zorgeloos scheiden

 

Hallo, Ik zal me even voorstellen. Ik ben Gea Bisschop, geboren en getogen in Groningen. 

Tijdens mijn rechtenstudie in Groningen, heb ik verschillende jaren gewerkt/juridische spreekuren gehouden bij een juridisch adviesburo voor studenten (KAB) het kamerbewoners adviesburo. Aan dit adviesburo was een advocaat (Gerald de Jong) verbonden. Heb toen ontdekt dat ik het moeilijk vond om de hulp welke ik verleende aan de student, verder over te laten aan een ander (de advocaat) als er een procedure volgde.

Vervolgens heb ik stages gelopen op verschillende advocatenkantoren (middelgrote en kleine kantoren) zoals Overes advocaten en Heeg advocaten. Ik kwam tot de conclusie dat de advocatuur mij op het lijf geschreven was. Mijn stagebegeleidster bij Heeg advocaten was Olga Toxopeus (thans werkzaam bij Lloyd advocaten te Veendam) zij had hoofdzakelijk een familierechtpraktijk. Ik merkte dat dit rechtsgebied mij het meeste aansprak. Met name het persoonlijke.

(Het objectief beoordelen van situaties waarin de emoties een aanzienlijke rol kunnen spelen. Door empathie en juridische kennis te combineren in staat tot een “helicopterview” en vervolgens oplossingen aan te bieden dan wel te begeleiden door de diverse juridische mogelijkheden en wijzen op de best mogelijke uitkomst.) Dit was wat ik wilde.

In 1993 was er een krapte op de arbeidsmarkt voor advocaatstagiaires dus ben ik vervolgens in maart 1994 een eigen kantoor gestart en tegelijkertijd beëdigd als advocaat. Stagebegeleidster Olga Toxopeus is mijn buitenpatroon (zij was verbonden aan een ander kantoor) geworden. Ik was toen één van de weinige advocaat-stagiaires in Nederland met een eigen kantoor en een buitenpatroon.

Voorafgaand aan mijn studie rechten, had ik gewerkt als secretaresse (o.a. op advocatenkantoor Yspeert) en de 3 jarige opleiding bibliothecaris documentalist afgerond. Deze vroegere werkzaamheden/ ervaringen kwamen mij goed van pas bij het voeren van een eigen kantoor. ( mijn vader, mijn oom, grootvader en overgrootoma hadden vroeger ook eigen bedrijven, dat waren timmermansbedrijven; net als zij, timmerde ik ook aan mijn eigen toekomst met het starten van mijn eigen bedrijf in plaats van te wachten totdat er ergens een stageplek in de advocatuur vrij kwam:)

Nadat er 2 andere advocaten (Rob Mullaart en Jan Poortinga) aan het kantoor verbonden waren, heb ik me louter en alleen op het rechtsgebied personen- en familierecht gericht; daar zat mijn passie, daar kon ik de mensen in hun meest kwetsbare positie helpen en zorgen voor een zo goed mogelijke uitkomst uit een situatie die er veelal ongevraagd was gecreëerd. Dus werkte is als familierecht advocaat.

In 2000/2001 heb ik volledig deelgenomen aan de opleiding van de voorloper van de vFas. Als scheidingsadvocaat heb ik véle honderden (tegen de duizend) echtscheidingen begeleid in Noord-Nederland zoals in Groningen stad en provincie; Drenthe en enkelen in Friesland; meestal op gezamenlijk verzoek. Maar indien nodig ook op eenzijdig verzoek waarbij ik mij volledig inzette om de beste uitkomst voor mijn client te behalen. In mijn praktijk gaat het om maatwerk. De wet is voor iedereen hetzelfde maar elke familiesituatie is verschillend.

Bij een echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek kwam in overleg:

  • het ouderschapsplan tot stand;
  • tot een afgesproken bedrag aan alimentatie (aan de hand van een correcte alimentatieberekening volgens de normen van de gerechten)
  • en werd de verdeling/afwikkeling huwelijkse voorwaarden correct in een scheidingsconvenant vastgelegd.

Soms kwam het voor dat het overleg wat stroever verliep en dat de ander een eigen advocaat inschakelde. We trachtten dan met 4-gesprekken tot juridische afspraken te komen, waarna de stukken, in overleg tussen de advocaten, aan de rechtbank werden voorgelegd.

Dus hoewel ik geen moderne gecertificeerd mediator ben, heb ik al ruim 20 jaar in de praktijk mediation werkzaamheden uitgevoerd ( met diverse korte mediation-cursussen opgefrist/onderhouden door de jaren heen). In 1994 bestond het beroep scheidingsmediator nog niet.

Een eigen bedrijf en het advocaat zijn was natuurlijk pittig; maar gezien het feit dat mijn hobby mijn werk was, viel mij dat niet zwaar. De verdere verdieping van kennis en het bijhouden van ontwikkelingen gaven mij plezier. Mijn werk was mijn passie.

 

                    echtscheiding scheiden scheiding scheidingsmediation  uit elkaar gaan,    zeer ervaren en goede advocaat echtscheiding alimentatie    

In december 2021 heb ik besloten (voorlopig?) te stoppen met mijn werkzaamheden als advocaat. Mr. Geke Knol, familierecht advocaat kantoorhoudende te Hoogezand, heeft mijn lopende zaken overgenomen.

 

MEDIATOR SCHEIDING - geen vechtscheiding

Ik merkte dat mijn voorkeur steeds meer uitging naar bemiddeling; het vermijden van vechtscheiding, het werken met cliënten die graag gezamenlijk tot een oplossing wilden komen waarbij rekening gehouden wordt met elkaars belangen en zéker de belangen van de kinderen voorop staan. Voor de kinderen is het beter in overleg de afspraken te maken, zodat zij weten dat hun ouders achter de afspraken staan.

 

Advieskantoor Familierecht 050

Vervolgens ben ik verder gegaan met mijn specialistische werkzaamheden onder de naam Advieskantoor Familierecht 050. Om de kosten voor cliënten zo laag mogelijk te houden, bied ik mijn werkzaamheden online aan. Besprekingen per telefoon of via zoomverbinding. Dit scheelt reiskosten en tijd en ik hoef geen dure/indrukwekkende ontvangstruimte te hebben.

Het éénmanskantoor, Advieskantoor Familierecht 050, geeft de mogelijkheid je op een voortvarende, adequate en persoonlijke manier bij te staan in een vaak moeilijke fase van je leven. Het gaat vaak om grote persoonlijke of financiële belangen, die bepalend kunnen zijn voor je toekomst. Het is daarom van belang dat je wordt bijgestaan door een specialist die je begrijpt en met je meedenkt, maar die ook kritisch durft te zijn als dit nodig is.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik welke opties je hebt om tot een duurzame oplossing te komen en hoe je die het beste kan bereiken.

Ik behandel geen zaken op basis van toevoeging / pro deo.

Voor diegenen die niet voor een toevoeging in aanmerking komen maar het uurtarief van de specialist moeten voldoen heb ik de mogelijkheid van een scheidingspakket op vast tarief. Dit zowel voor scheiding met kinderen als scheiding zonder kinderen.

Zo weet je welke kosten je moet maken om tot de scheiding te komen en hebt zelf in de hand of er extra hulp/uren moeten worden afgenomen.

 

Scheidingsspecialist

Als scheidingsspecialist zal ik mij ervoor inspannen ervoor te zorgen dat ik je begeleid door alle mogelijkheden om tot een oplossing te kome; duidelijk maak in begrijpende taal, wat je kan verwachten. Door mijn jarenlange ervaring als begeleider van gezamenlijke scheidingen heb ik allerlei problemen naar tevredenheid kunnen oplossen voor de cliënten. Met name het in onderling overleg naar houdbare oplossingen zoeken. Het streven is dat je uiteindelijk op een min of meer nare misschien stressvolle tijd terugkijkt en ervan overtuigd bent dat je de best mogelijke hulp hebt gehad zodat je verder kan met je leven. Ik heb volle aandacht voor je vragen en emoties.

Als echtscheidingsspecialist en personen- en familierechtspecialist begeleid en adviseer ik over echtscheidingen, verdelingen, afwikkeling huwelijkse voorwaarden maar ook over kinderalimentatie, partneralimentatie, gezag en omgang, ouderschapsplan.

Als scheidingsbemiddelaar begeleid ik bij het afwikkelen van jouw scheiding of andere problemen op het gebied van familierecht.

Ik vind een goede relatie met mijn client belangrijk en ben betrokken.  Ik probeer het juridisch vakjargon zoveel mogelijk te vermijden en zo duidelijk mogelijke begrijpelijke uitleg te geven

Kernwaardes: doorzetter, oplossingsgericht, invoelend

 

Werkwijze

ik help je om duidelijke afspraken te maken over o.a.  de kinderen,  de verdeling van bezittingen en schulden en de berekening van alimentatie.

Je hebt de bereidheid samen tot afspraken te komen.

Als jullie samen mij inschakelen kan ik je adviseren en je mogelijkheden voorleggen, waar jullie misschien niet aan hebt gedacht.

Ik controleer of er niets vergeten wordt en laat jou weten welke rechten en plichten je hebt en help jullie samen te onderhandelen. De afspraken worden op juridisch correcte wijze in het (echt)scheidingsconvenant neergelegd. Dit convenant wordt tesamen met het ouderschapsplan en echtscheidingsverzoek naar de rechter gezonden. Als de rechter de echtscheiding heeft uitgesproken zullen we ervoor zorgen dat de scheiding in de registers van de burgerlijke stand wordt ingeschreven. Ik herinner jou eraan dat je de pensioenformulieren zo snel mogelijk moet invullen en indienen bij de diverse pensioenverzekeraars; in ieder geval binnen 2 jaar.

Het is fijn een deskundige te hebben, zoals dé echtscheidingsspecialist, die de juiste stappen neemt, zodat je later geen onaangename “verassingen” krijgt.

Ik ben er exact van op de hoogte van wat geregeld moet worden en op welke wijze dit bereikt kan worden. Zeker voor complexere situaties zoals een eigen bedrijf; afwikkeling huwelijkse voorwaarden; groot vermogen e.d. is het belangrijk goede begeleiding te hebben van een deskundige.

Naast het verlenen van hulp bij de totstandkoming van scheidingen adviseer ik op het gebied van familierecht, zoals bijvoorbeeld alimentatie, contact/omgangsregeling, verdeling, opstellen ouderschapsplan, convenant, een second opinion geven enz. tevens begeleiding bij scheidingen, zoals echtscheiding, scheiding van tafel en bed, ontbinding huwelijk na scheiding van tafel en bed, ontbinding geregistreerd partnerschap, uiteengaan samenlevers. 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op via onderstaand contactformulier of telefonisch 050-2115140

Afspraak maken met dé specialist

050-2115140