• darkblurbg

Advocaat familierecht Groningen: internationaal familierecht

Advocaat Familierecht Groningen
Gepubliceerd op: 12-06-2020

Advocaat familierecht Groningen kunt u inschakelen bij internationale kwesties, zoals: echtscheiding, omgang, alimentatie, verdeling e.d.

Advocaat internationaal familierecht Groningen

Ik behandel ook familiezaken met een internationaal aspect. Zoals bijvoorbeeld:

-u bent getrouwd in het buitenland en woont nu al langere tijd in Nederland; kunt u voor de echtscheiding bij de Nederlandse rechter terecht?

-U heeft beiden de Nederlandse nationaliteit en bent getrouwd in Nederland nu woont u al een aantal jaren in het buitenland, welke rechter moet u benaderen voor de echtscheiding?

1. Bij deze zaken is de eerste vraag: heeft de Nederlandse rechter rechtsmacht of moet u naar de rechter in het andere land.

2. Als de Nederlandse rechter rechtsmacht blijkt te hebben, dan is er nog de vraag, welk recht hij op het onderwerp moet toepassen. Het Nederlandse recht of het buitenlandse recht.

- Bij internationale echtscheiding wordt per onderwerp, zoals hoofdverblijf kind, omgangsregeling, alimentatie, boedelverdeling dan bekeken welk recht toegepast moet worden.

Het is goed om in internationale familiezaken zoals echtscheiding een ervaren advocaat familierecht in te schakelen. U bent hiervoor bij mij aan het goede adres.

 

contact?

klikt u op dit nummer: 050-2115140